Резолюція ПАРЄ встановлює юридичну відповідальність Росії за злочини на території України, - Георгій Логвинський (відео)
четвер, 26 квітня 2018, 12:30

Резолюція, ухвалена Парламентською Асамблеєю Ради Європи, встановлює юридичну відповідальність Російської Федерації за порушення норм міжнародного та національного права, а також прав людини на тимчасово окупованій території Донбасу.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський, який наразі перебуває на черговій сесії ПАРЄ.

Він зазначив, що ухвалена напередодні резолюція ПАРЄ встановлює відповідальність Російської Федерації за порушення норм міжнародного і національного права і визнає, що український Донбас окупувала саме Російська Федерація.

«В даному випадку саме Росія відповідальна за збройне захоплення нашої території, саме Росія відповідальна за життя наших громадян на цій території, за порушення прав людини на території, яку вона, фактично, контролює власними маріонетками», - заявив він.

За його словами, цей документ буде основою для міжнародних позовів та для використання під час введення нових і продовження попередніх санкцій.

«Цей документ ще раз нагадує Російській Федерації, що вона виглядає негативно, коли каже: «нас немає в Криму, нас немає на Донбасі, це якісь зелені чоловічки». Саме тому в даному випадку це дуже важливий документ. Це ще один крок для того, щоб притягнути до кримінальної відповідальності у міжнародних судових установах тих керманичей, які, фактично, дають вказівки і керують бойовиками на нашій території», - наголосив народний депутат.

Георгій Логвинський також нагадав, що наразі в Україні є два мільйони внутрішньо переміщених осіб, які втратили усе своє майно, і саме Росія несе за це відповідальність і має відшкодувати усі збитки.

«Саме цей пункт (в резолюції ПАРЄ, - Ред.) і каже: відповідальність Російської Федерації, вона повинна була забезпечити права людини, вона не дала можливості зробити це Україні, тому вона повинна бути покарана і нести юридичну відповідальність за ці дії», - підкреслив представник фракції «Народний фронт».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua