Рішення про об’єднання громад на Житомирщині є суттєвим кроком на шляху децентралізації, – Вадим Кривенко
понеділок, 17 серпня 2015, 11:00

Депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Вадим Кривенко назвав рішення Житомирської обласної ради щодо об’єднання восьми територіальних громад суттєвим кроком вперед щодо проведення децентралізації в регіоні.

Про це  повідомили в прес-службі Житомирської обласної партійної організації «Народного фронту».

Представник «Народного фронту» нагадав, як ще два місяці тому після сесії,  на якій були прийняті перспективні плани об’єднань громад, багато депутатів покидали залу з великими сумнівами й були переконанні, що швидкої децентралізації не відбудеться. Однак проходження всіх процедур й затвердження рішення восьми громад обласною радою розвіяло сумніви скептиків.

«Вісім громад Житомирської області прийняли рішення, пройшли всі процедури і сесія обласної ради затвердила їх об'єднання. Це дає їм можливість провести перші свої вибори у об'єднаній громаді. У бюджеті на 2016 рік вже буде закладено фінансування цих громад як міст обласного підпорядкування», - пояснив депутат.

«Той, хто сумнівався, сьогодні зрозумів, що Президент, Уряд і Верховна Рада дали дієвий інструмент для того, щоб змінити життя громадян на краще.  І ті, хто хоче, починають цим інструментом користуватися», - додав Вадим Кривенко.

Депутат зазначив, що  не розуміє позицію депутатів обласної ради, які не підтримали об’єднання громад. За його словами, в даному випадку вони проголосували проти добробуту сільських жителів Житомирщини.

«Проти ці депутати лише тому, що вони завжди проти всього, проти реальних змін. Сьогодні вони проголосували проти простих сільських людей, тому я хочу, щоб це голосування запам'ятав кожен», - наголосив Вадим Кривенко.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua