Рішення про списання Україні 20% боргів є свідченням довіри до Уряду у світі, – Остап Семерак
четвер, 27 серпня 2015, 18:59

Рішення Комітету приватних кредиторів про списання Україні 20% боргу і відстрочку  виплат тіла кредиту на чотири роки є надзвичайно важливим і свідчить про довіру до українського Уряду у світі.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Остап Семерак.

«Фактично це свідчення довіри до Уряду України з боку держав - світових лідерів, та впливових фінансових інституцій», - сказав він.

«По-перше, це рішення значно зменшує навантаження на бюджет, що є важливим в умовах ведення гібридної війни з Росією, коли дуже багато коштів витрачається на захист країни та її громадян», – наголосив народний депутат.

За його словами, таке рішення свідчить про те, що закордонні партнери України прислухалися до позиції Уряду і частково взяли на себе навантаження щодо підтримання територіальної цілості України.

«Також цей крок свідчить про те, що Уряд дбає про національні інтереси України та розвиток національної економіки», – додав представник «Народного фронту». 

«Цей крок з боку Комітету приватних кредиторів також свідчить про перемогу нашого Уряду в стосунках з Росією. Відомо, що Янукович протягом останніх місяців свого перебування у владі позичив у Російської Федерації близько $3 млрд на вельми невигідних для України умовах. Сьогоднішнє рішення, про яке оголосив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, дає можливість Уряду без оголошення дефолту не проводити виплат по цьому кредиту. Це дуже сильний політичний інструмент», – резюмував Остап Семерак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua