Рішення антикорупційного комітету ВР є політичним піаром, – Павло Пинзеник
четвер, 10 березня 2016, 16:13

Рішення про підтримку парламентським комітетом з питань боротьби з корупцією проекту постанови про відставку Прем'єр-міністра є юридично нікчемним і безглуздим.

Про це заявив в.о. глави регламентного комітету Верховної Ради, народний депутат від "Народного фронту" Павло Пинзеник, коментуючи заяву членів комітету про визнання проекту постанови №4123 позафракційного депутата Сергія Міщенка відповідним вимогам антикорупційного законодавства.

"Дане рішення комітету є нікчемним і безглуздим з правової точки зору і не тягне за собою жодних наслідків. Даний проект постанови може скільки завгодно відповідати антикорупційному законодавству, але він не має нічого спільного з  Конституцією та законом "Про Кабінет Міністрів". Варто зазначити, що в цьому законі встановлено вичерпний перелік підстав відставки Кабміну. ​​Зокрема, в ст.13 визначено, що відставка настає внаслідок: прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабміну, відставки прем'єр-міністра за його заявою або внаслідок його смерті. Інші підстави або порядок не передбачені ні Конституцією України, ні згаданим законом", - підкреслив він.

Павло Пинзеник додав, що в регламенті парламенту також "відсутні положення, що регулюють питання відставки прем'єра".

"Народні депутати-члени комітету мали б усвідомлювати, що така важлива для держави процедура як відставка Прем’єр-міністра повинна проходити у суворій відповідності до чинного законодавства. Все інше – це чистий політичний піар та популізм", - резюмував Павло Пинзеник.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua