Рішення російського суду про заочний арешт Яценюка – це реакція на проукраїнську позицію "Народного фронту", - Леонід Ємець (відео)
вівторок, 28 березня 2017, 12:04

Рішення російського суду про заочний арешт лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка є реакцією Путіна на послідовну позицію "Народного фронту" із захисту національних інтересів України.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Леонід Ємець в ефірі одного з телеканалів.

"Це навіть не помста. Це дуже чітка реакція Путіна на позицію "Народного фронту". НФ чітко заявив – причому зробив це рік тому, - що наша позиція залишиться незмінною щодо окупованих територій: ніяких законів про вибори там, ніяких перескакувань пунктів Мінських угод не буде, і "Народний фронт" ніколи не проголосує за закон про вибори на окупованих територіях або закон про амністію до того моменту, допоки там знаходяться російські війська та терористи зі зброєю", - наголосив Ємець.

"Лише після того, як будуть звільнені ці території і кордон повернеться під контроль України і там будуть знаходитися наші правоохоронці, лише тоді можна говорити, що там можливо проводити якісь вибори", - додав народний депутат.

Більше того, як повідомив Леонід Ємець, на останньому засіданні юридичного комітету ПАРЄ, в якому він брав участь, якраз розглядалося питання щодо якості внесення "червоних карток" до Інтерполу і був зроблений висновок, що, "на жаль, іноді країни, які мають можливість і більш близькі стосунки з представництвом Інтерполу, зловживають цим питанням".

"Згадаймо хоча б абсолютно фейкову історію з Миколою Княжицьким (оголошення у міжнародний розшук за сфабрикованими звинуваченнями. – Ред.). Через якийсь час звинувачення зняли і вибачилися, але у той період (з’ясування обставин) є справді небезпека, бо відбувається сплеск – юридичний, медійний та інший на тему, що "ось злочинець, якого треба затримати". Зрозуміло, що це не сприяє дипломатичним стосункам і використовується в якості пропаганди", - наголосив парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua