Роботу з соцзахисту бійців АТО – вимушених переселенців буде продовжено, – Максим Бурбак
середа, 24 січня 2018, 16:59

Роботу з законодавчого закріплення статусу та гарантованого соціального захисту учасників бойових дій в зоні АТО – вимушених переселенців з окупованих територій буде продовжено.

Про це заявив керівник парламентської фракції «Народний фронт», перший заступник голови профільного Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Максим Бурбак, повідомили в прес-службі Чернівецької обласної партійної організації.

«Разом з Миколою Грековим – головою ГО «Громадський рух учасників АТО та громадян з тимчасово окупованої території «Нова нація» повідомили про ініціативу нашого комітету, підтриману громадськістю, щодо створення міністерства у справах ветеранів та законодавчого закріплення статусу «учасник бойових дій в зоні АТО – вимушений переселенець з окупованих територій», – зазначив Бурбак.

За його словами, людям, котрі втратили на окупованих і анексованих територіях житло, майно і зі зброєю у руках пішли захищати територіальну цілісність України, повинна приділятись особлива увага з боку влади, оскільки, демобілізувавшись, вони не мають можливості повернутися додому.

Максим Бурбак наголосив, що в українському законодавстві має бути введена норма про учасників АТО – переселенців. Він також розповів, що в профільному комітеті діє робоча група, яка напрацьовує зміни до законодавства щодо учасників АТО – переселенців.

«На території Чернівецької області проживає 15 учасників АТО – вимушених переселенців з окупованих територій. В межах України - понад 2 700 осіб. Повинна бути розроблена єдина програма їх підтримки», – сказав парламентарій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua