Роман Заставний з «Тернопільщиною» домоглися виділення коштів для завершення довгобуду в Тернополі
середа, 18 жовтня 2017, 17:19

Група народних депутатів «Тернопільщина» у Верховній Раді, яку очолює представник «Народного фронту» Роман Заставний, пролобіювала перед Урядом виділення необхідних коштів для завершення будівництва Тернопільського архіву, яке триває вже майже 30 років.

Як повідомили в прес-службі Тернопільської обласної партійної організації, виділених коштів має вистачити, щоб завершити всі роботи і тим самим поставити крапку в історії довгобуду. Наразі зовнішні роботи в будівлі закінчено, а всередині – ще не починались.

«Сьогодні завершальна документація проходить експертизу безпосередньо в Мінрегіонбуді. Після завершення експертизи буде підписано постанову Кабміну про виділення з резервного фонду 26 млн грн на архів», - зазначив Роман Заставний.

«Тобто, залишається будівельна частина робіт – вартістю 6-7 млн грн, а також закупівля обладнання, монтаж стелажів і, безпосередньо, облаштування робочих місць для працівників архіву, які, думаю, вже просто втомилися мріяти про це», - уточнив депутат.

«Вже два покоління виросли в очікуванні і сподіванні, що вони все ж таки перейдуть в це нове приміщення, де їм буде зручно працювати і, що найважливіше, це буде зручно для тернополян – вони зможуть швидко, зручно отримувати будь-які документи в архіві», - додав він.

За словами представника «Народного фронту», завершення архіву є своєрідним викликом для обласної влади – як за такий короткий період часу закінчити всі роботи, передбачені кошторисною документацією. Роман Заставний особисто зустрічався та організовував консультації для керівництва адміністрації Тернопільщини щодо виконання цього завдання, то ж сподівається, що довгобуд завершать успішно.

Тернопільський архів будують із 1991 року. За цей час були навіть його проміжні відкриття.  Але так як всередині будівля досі не завершена, обєкт наразі не приносить ніякої користі для громади.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua