Арсеній Яценюк: Російська армія – це загроза для всього світу. Україні потрібна оборонювальна зброя (відео)
субота, 12 вересня 2015, 14:35

«Ми розуміємо, що в цьому конфлікті немає військового вирішення. Але цьому конфлікту немає вирішення без війська. Тож нам потрібна сильна армія, щоб зупинити російських терористів», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час Дванадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у суботу, 12 вересня.

Відповідаючи на запитання щодо можливості надання західними партнерами зброї для України Арсеній Яценюк наголосив: «Ми не просимо наступальної зброї. Ми просимо про оборонювальну зброю – аби зробити українську армію ефективною».

Глава Уряду додав, що російські військові літаки постійно порушують повітряний простір партнерів НАТО, що сталося навіть у Великій Британії: «Російські війська посилають свої підводні човни до ваших кордонів. Росія намагається загострити політичну ситуації в ЄС. Вона здійснює політичний підкуп політсил та медіа в ЄС».

«Російська армія – це загроза глобальній стабільності», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що Захід постав перед низкою викликів: «США має вирішити проблеми світу, Євросоюз має вирішити низку проблем всередині ЄС,і вони мають свою внутрішню політику. Тож для нас важливо, аби для США та ЄС Україна була пріоритетом».

«Росія воює не лише з Україною. Україна – це поле бою. Російський президент воює з цінностями вільного світу. Це наша спільна боротьба за права та свободи, за вільний світ та гідність кожної людини», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua