Російська делегація намагається «винести за дужки» українське питання на Парламентській асамблеї ОБСЄ, - Сергій Висоцький
четвер, 23 лютого 2017, 13:29

Російська делегація на Парламентській асамблеї ОБСЄ намагається ігнорувати тему України та робить спроби зобразити Росію як партнера Заходу у вирішенні світових проблем.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, заступник члена Постійної делегації ПА ОБСЄ Сергій Висоцький.

За інформацією депутата, якщо в минулому році з боку росіян лунали слова про «переворот 2014 року», «незаконну київську владу», «знищення мирного населення Донбасу» та готовність РФ стати посередником у пошуках «мирного шляху розв’язання внутрішнього конфлікту на Україні», то зараз виступ керівника їхньої делегації, екс-директора ФСБ Миколи Ковальова присвячений «конструктивним» пропозиціям щодо боротьби з тероризмом та кібернетичній безпеці.

«Характерний момент – заяви про те, що в основному кібератаки нібито йдуть з Китаю», - наголосив представник «Народного фронту». «Тут явно помітна спроба вписати Росію в західну цивілізацію, м’яко продемонструвавши загального противника», - додав він.

«Україну виведено за дужки і вона Росії нібито не цікава. Схоже, надія на big deal все ще теплиться в московських серцях», - зазначив Сергій Висоцький.

«Щодо нашої тактики – ми послідовно відстоюватимемо нашу позицію й надалі. Так, Україна ретельно дотримуватиметься Мінських домовленостей. Але про жодне політичне врегулювання не можу бути й мови, доки російські війська щодня обстрілюють мирні українські міста й вбивають українців. Жодного компромісу за рахунок інтересів України й нашого суверенітету не буде», - заявив депутат.

«Ми підготували для делегатів Парламентської асамблеї ОБСЄ новий пакет доказів присутності російських військ на Донбасі та їхньої участі в обстрілі Авдіївки. Крім того, наша делегація проведе спеціальний захід, присвячений енергетичній безпеці Європи», - підсумував Сергій Висоцький.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua