Російська Федерація має відповісти у міжнародних судах за збройну агресію проти України, - Сергій Висоцький
вівторок, 20 березня 2018, 18:11

Верховна Рада підтримала постанову, ініційовану, зокрема, народними депутатами фракції “Народний фронт”, про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України (№ 5463).

За це рішення за основу та в цілому проголосували 229 народних депутатів.

“Росія повинна відповісти за свої злочини. Але для цього необхідно сформувати єдину доказову базу. Кожне міністерство та відомство робить цю роботу в міру свого бажання та можливості. Загалом цей процес відбувається дуже нерівномірно. Дехто збір доказів навіть саботує”, -  наголосив один з авторів постанови, представник фракції “Народний фронт” Сергій Висоцький (також серед авторів представники “Народного фронту”  – Андрій Левус, Ігор Гузь).

“Саме тому сьогодні парламент ухвалив постанову про впровадження стратегії з ”реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації як держави-агресора, передбачивши зокрема підготовку консолідованої претензії України як держави, що зазнала агресії, до Російської Федерації”, - додав Висоцький.

Як повідомив депутат, за логікою авторів, Кабінет міністрів повинен “консолідувати усю доказову базу та базу по збитках від агресії та скоординувати зусилля по притягненню Російської Федерації до відповідальності”.

Крім того, у постанові № 5463 Верховна Рада рекомендує Президенту, Кабінету Міністрів та Генеральній прокуратурі, зокрема, наступне: створити міжвідомчий орган, відповідальний за підготовку консолідованої претензії України до Російській Федерації як держави-агресора; розробити методику визначення шкоди та обсягу збитків, завданих Україні збройною агресією РФ; продовжити та розширити використання механізму Європейського суду з прав людини з метою реалізації міжнародно-правової відповідальності РФ; створити єдину базу даних доказів вчинення акту агресії РФ проти України, скоєння воєнних та злочинів проти людяності, які призвели до особливо тяжких наслідків тощо.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua