Російські війська готувалися взяти Київ за 3 години, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 22 лютого 2016, 15:02

Російська Федерація була готова іти своїми військами на Київ у лютому 2014 року за підтримки авіації.

Про це під час засідання Комітету з питань національної безпеки та оборони заявив його голова, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"На якій відстані знаходиться місто Київ від міста Чернігова і яке там транспортне сполучення, всі знають. Так от, щоб ви розуміли, анексія Криму – це не був фрагмент. Це була ціла операція. Прикордонники нам доповідали, що, за їхньою інформацією, є батальйонно-тактична група, 50 танків і близько 200 БМП БТР отримали команду за підтримки авіації йти на Київ. Щоб було зрозуміло, це 3 або 3,5 години", – наголосив голова комітету.

Сергій Пашинський повідомив, що влада спробувала задіяти 72-у бригаду, розташовану у Білій Церкві, однак, не вдалося привести в дію військову техніку.

"Паралельно ми підняли 72-у бригаду міста Білої Церкви по бойовій тривозі, 90% техніки не покинула парків. Не завелися фізично, не було акумуляторів", – розповів Пашинський.

Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони також повідомив, що плани щодо окупації України Володимир Путін мав ще в 2013 році.

"У нас є чітка інформація, що уже влітку 2013 року Путін у вузькому колі розповідав про те, що 10 областей їхні, а все інше його не цікавить. Щоб було зрозуміло. Ще Янукович почував себе досить впевнено, а Путін уже рухався в цьому напрямку. Це не якась псевдосенсація, про це знають розвідки інших країн", - сказав Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua