Російські військові навчання «Запад-2017» - це шантаж України, аби не допустити її вступу до НАТО, - Вікторія Сюмар (відео)
п’ятниця, 15 вересня 2017, 11:12

За допомогою військових навчань «Запад-2017», які наразі відбуваються у Білорусі, Росія хоче продемонструвати Заходу, хто хазяїн у регіоні, а також шантажувати Україну військовим нападом у разі її вступу до НАТО.

Про це заявила заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар в ефірі одного з телеканалів.

Вона зазначила, що справжня мета цих військових навчань – це брязкання зброєю як перед Україною, так і перед Заходом. «Заходу Росія показує, що якщо санкції не будуть зняті, якщо з Росією не будуть розмовляти, як з адекватним партнером, ну або взагалі – як з партнером, то вона буде нарощувати знову цю гонку озброєнь, яку ми ще давно спостерігали в радянському минулому», - заявила вона.

Так само, на думку народного депутата, Російська Федерація хоче продемонструвати Україні свої військові можливості. Вона нагадала, що подібна ситуація вже була у 2013 році, коли Росія проводила військові навчання нібито у зв’язку з проведенням Олімпіади у Сочі.

«Це взагалі класична схема. Коли нібито була Олімпіада у Сочі, але потім російські військові не поїхали назад у свої північні округи, а поїхали на південь країни. І тоді, до речі, теж була легенда навчань про те, що ось в сусідній країні відбувається державний переворот, захоплює якась там хунта владу і яким чином будуть дотримуватися права російськомовних громадян. Нічого це не нагадує?», - пригадала Сюмар.

Саме після тих навчань у 2013-2014 роках, зауважила парламентар, і сталася окупація Криму. Потім військові дії на Донбасі та також окупація його частини.

«Тому всі ці навчання у росіян мають дуже конкретні завдання: вони показують, хто є хто в регіоні, вони роблять стратегічну заявку на претензію і далі контролювати цей регіон. Вони говорять це Заходу, що «ми хочемо і будемо контролювати цей регіон, і не допустимо на території України НАТО». І так само, звичайно, погрожують Україні, говорячи, що «наші війська стоять у вас на сході, на території Донбасу, вони стоять на півдні (тому що все ж таки йде дуже серйозне нарощення збройних сил в Криму), і на півночі. І ви, фактично, оточені. Тому вибирайте: або ви йдете в НАТО і тут можливий гарячий збройний конфлікт, або ви граєте за нашими правила. От така приблизно геополітична обстановка», - пояснила Вікторія Сюмар.

Відповідаючи на питання, яка можлива реакція світової спільноти на військові навчання РФ, народний депутат зауважила, що наразі її увагу, зокрема США, суттєво відволікає зростаюча загроза з боку Північної Кореї, тому цим російським навчанням приділяють менше уваги.

«Сьогодні світ все ж таки значно більше стурбований заявами Північної Кореї про те, що вона знищить Японію, зітре її з лиця землі. Про це говорять світові ЗМІ значно більше. Але те, що сьогодні Росія сприймається світом як небезпечна держава, необхідно вирішувати після більш небезпечних проблем, таких як лідер Північної Кореї, - це однозначно. Тому, знаєте, світ перетворюється на світ фортець - кожен намагається побудувати свою систему захисту», - наголосила вона.

При цьому, на переконання Вікторії Сюмар, в такій ситуації Україні не варто сподіватися на сторонню допомогу, а розраховувати лише на власні сили, у зв’язку з чим необхідно постійно модернізувати Збройні Сили України, передусім озброєння.

«Ми сьогодні створюємо свою сучасну армію. Ми хочемо в НАТО, ми про це прямо і відверто говоримо на рівні Президента. І ми робимо все необхідне не лише, щоб НАТО хотіло нас (взяти в Альянс, – Ред.), але щоб ми були потрібні НАТО», - підсумувала Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua