Росія фінансує терористів, використовуючи патріотизм наших громадян, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 14 березня 2017, 15:45

Росія отримує гроші на фінансування терористів на Сході України, використовуючи патріотизм наших громадян та боягузтво чиновників.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

Вона зауважила, що фінансування сепаратистів і терористів на окупованих територіях на 90% складається з російських коштів.

"Росія за рахунок України заробила кошти на те, щоб фінансувати тих, хто нас вбиває", - сказала вона.

За її словами, протягом 2016 року працювала схема, спрямована на виснаження економіки РФ: Україна забирала корисні копалини з окупованих територій, продукцію металургійних заводів, і податки йшли в український бюджет.

"Гроші йшли лише на картки, відкриті в українських банках, на тих людей, які працювали в шахтах та на заводах на окупованих територіях. Ці працівники, щоб отримати готівку, мали їхати на територію, підконтрольну Україні, знімали тут кошти й купували продукти. Тобто фактично йшло фінансування тих підприємств, які виробляли продукти харчування – ця схема працювала на виснаження окупованих територій", - пояснила представник "Народного фронту".

Але цю схему, як повідомила Тетяна Чорновол, зламали за допомогою блокади, паразитуючи на патріотичних настроях українців.

"Наслідком блокади стали рейдерські захоплення підприємств, які перебували під контролем України на окупованих територіях, і в результаті, як наслідок, тактична перемога України – 7 млрд грн лише за два місяці пішли на закупівлю нашої продукції, але вже в Російської Федерації", - зазначила вона.

"Ця цифра могла бути навіть більше, оскільки керівництво деяких підприємств проявили патріотизм. Коли Росія перекрила поставки коксівного вугілля на авдіївський коксохім, запропонувавши купити це вугілля вже в РФ, керівництво підприємства купило новозеландське вугілля, яке вдвічі дорожче. Однак, на жаль, так вчинили керівники не всіх підприємств на окупованих територіях", - додала Чорновол.

"Дика й абсурдна ситуація, коли, щоб отримати тактичну перемогу, Росія скористалася двома чинниками: патріотизмом українських громадян та боягузтвом влади. Час це закінчувати", - підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua