Росія має бути визнана агресором на законодавчому рівні, - Леонід Ємець (відео)
четвер, 5 жовтня 2017, 12:58

Ухваленням законопроекту про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (№ 7163) наша держава на законодавчому рівні визнає Російську Федерацію агресором, що відповідатиме раніше досягнутим міжнародним рішенням.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт”, член постійної делегації України в ПАРЄ Леонід Ємець у четвер в інтерв’ю журналістам.

“Цей законопроект (№ 7163) про визнання, нарешті, Україною Росії агресором, який вторгся на нашу територію, захопив у заручники українських громадян та здійснює військові дії на нашій неньці-Україні. Це те, що ми вже давно здобули в наших міжнародних інституціях, - визнання Росії агресором, але те, що ми так до сих пір  не зробили законодавчо в Україні”, - заявив він.

За словами народного депутата, ухвалення цього законопроекту дозволить українським військовим діяти в його межах та застосовувати усі необхідні інструменти для того, щоб цю агресію зупиняти.

У той же час Леонід Ємець наголосив, що фракція “Народний фронт” голосуватиме за законопроект № 7163 в цілому лише після того, як з нього будуть прибрані згадування про Мінські домовленості.

“Така легалізація є неможлива, оскільки Мінські домовленості не є міжнародно-правовим документом і, відповідно, не можуть і не мають права бути легалізовані в українському законі. Тому фракція “Народний фронт” ставить умову, що має бути виключена будь-яка згадка цих документів, які не мають правової природи”, - резюмував Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua