Росія має сидіти в Гаазі, а не на зустрічі Великої сімки, - Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ (відео)
п’ятниця, 5 червня 2020, 16:02

«Це дивно і неприпустимо, аби Росія сиділа за столом Великої сімки. Росія мала б сидіти в Гаазі, а не на зустрічі G7», - наголосив Голова Київського Безпекового Форуму, Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ 5 червня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що абсолютно ясно, що Росія порушує міжнародний порядок: «Цілком зрозуміло, що Росія незаконно анексувала Крим та відправила своїх маріонеток у Донецьк і Луганськ. Без сумніву, саме російські найманці збили MH-17. Немає сумніву, що російські спецагенти намагалися вбити громадян Британії на території Об’єднаного королівства у Солсбері. Це дуже довга історія – як відкритих, так і таємних операцій Росії проти Заходу та проти України».

«Абсолютно ясно, хто втручався у вибори в Сполучених Штатах, - Російська Федерація. Абсолютно ясно, хто втручався у Брекзит, референдум у Нідерландах, у вибори в Німеччині, французькі вибори, - це Російська Федерація», - наголосив він.

Лідер НФ підкреслив, що ідея Росії - аби ті, хто підтримують Україну в Сполучених Штатах, мовчали: «Натомість Росія хоче, аби ті, хто «купуються» на брехню про Україну чи втручання України у вибори у США, говорили на повний голос».

«Росія хоче підірвати нашу єдність. Вони хочуть проштовхнути власний наратив», - наголосив він.

Частиною російського сценарію Арсеній Яценюк назвав намагання звинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей, тобто перекласти провину на Україну, звинуватити потерпілу сторону, а не агресора.

За його словами, зараз – часи серйозних викликів для американо-українських двосторонніх відносин: «Що сильніші ми, то сильніші ви. І навпаки. Це безпрограшна ситуація для наших країн. А Росія хоче зробити її безвиграшною для нас – як для України, так і для США». 

Після цих випробувань, наголосив Арсеній Яценюк, Україна і США повинні тільки стати сильніші: «Ми розраховували і розраховуємо на двопартійну підтримку. Американський народ завжди повинен знати, що Україна і українці відносяться з великою шаною і повагою до Сполучених Штатів, до його народу і до лідерів США».

Тема онлайн дискусії КБФ, організованої Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» - «Україна – Сполучені Штати: ми хочемо, щоб нас почули». Учасники розмови: Посол Сполучених Штатів в Україні у 2003-2006 роках, директор центру Євразії Атлантичної Ради Джон Гербст; радник Президента Сполучених Штатів з питань Євразії у 2013-2017 роках, заступник Міністра оборони Сполучених Штатів з питань України, Росії та Євразії у 2009-2012 роках Селест Волландер; Посол Сполучених Штатів в Україні у 1998-2000 роках, старший науковий співробітник Стенфордського університету Стівен Пайфер; Посол Сполучених Штатів в Україні у 2006-2009 роках і Тимчасово повірений у справах Сполучених Штатів в Україні у 2019-2020 роках, віце-президент Американського Інституту миру Вільям Тейлор; Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе; журналіст і публіцист Віталій Портников; модератор дискусії - заступник Міністра закордонних справ України (2014), член Правління Фонду «Відкрий Україну» Данило Лубківський.

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україні» у 2007 році.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua