Росія намагається вплинути на європейських політиків, щоб зірвати надання Україні «безвізу», - Леонід Ємець (відео)
п’ятниця, 2 грудня 2016, 12:34

Росія здійснює потужний вплив на окремих європейських політиків та керівників міжнародних інституцій, а російські спецслужби стоять за збуреннями у Європі, що, у свою чергу, впливає на процес надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член постійної делегації України в ПАРЄ Леонід Ємець під час ефіру на одному з телеканалів.

Він зазначив, що Україна вже давно «виконала усі 144 умови щодо надання нашій країні безвізового режиму з ЄС і тепер очікує на відповідний крок від європейських партнерів».

За його словами, в тому, що «безвіз» затягується, вини України немає. На його думку, цей процес гальмується через європейську бюрократію, яка передбачає проходження багатьох процедур та затверджень цього питання в різних інституціях.

Більше того, за словами Ємця, не можна забувати і про «внутрішньо політичні процеси та проблеми всередині самого Євросоюзу, а також наявність дуже потужного впливу Росії на окремих європейських політиків та окремих керівників міжнародних інституцій».

Так, Леонід Ємець навів приклад з референдумом в Нідерландах щодо ратифікації Угоди між Україною і ЄС.

«У Росії є шалені кошти та дуже потужна робота спецслужб. Тоді не є дивним,  що ситуація в Нідерландах, яка виникла, насправді, з мікроскопічної політичної структури на фоні загальної політичної арени Нідерландів, була роздута буквально з нуля»,  - зазначив політик.

При цьому народний депутат зауважив, що під час особистих розмов самі нідерландські парламентарі казали представникам України, коментуючи результати референдуму, що вони «ніколи не подумали б, що таке можливо», а також висловлювали свою підтримку нашій державі та засуджували агресію Російської Федерації та дії Путіна щодо України.

Крім того, як зазначив Ємець, депутати парламенту Нідерландів наголошують, що «проблема полягає не в Україні, а у внутрішніх політичних розбіжностях всередині їх країни, через що вони зараз не можуть вийти з єдиною позицією щодо України».

«На жаль, такою є європейська бюрократія, якою так потужно та ефективно користуються російські спецслужби. Ви думаєте, Brexit не є в частині інтересів російських спецслужб розсварити Євросоюз? Звичайно, вони над цим працюють! Це було б дурістю з їх сторони – поставити перед собою мету володіння світовим порядком і не використовувати такі механізми. Впевнений, що вони (російські спецслужби. – Ред.) знаходяться в основі всіх цих ситуацій і збурень в Європі», - підкреслив представник фракції «Народний фронт».

Більше того, на думку Леоніда Ємця, поточна міграційна криза в ЄС також є наслідком агресивних дій Росії, зокрема потужних авіабомбардувань, у Сирії.

«Росія бомбить Сирію, звідти тікають біженці, вони створюють міграційну кризу, в тому числі в Європі. Все це взаємопов’язано, і в центрі всього цього знаходяться Путін і російська агресія», - підсумував народний депутат. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua