Росія нестиме відповідальність у європейських судах за позовами щодо окупованих територій, - Леонід Ємець (відео)
вівторок, 18 жовтня 2016, 11:27

Згідно з ухваленими резолюціями Парламентської асамблеї Ради Європи відтепер Росія нестиме відповідальність, у тому числі майнову, у справах, які розглядає Європейський суд з прав людини щодо тимчасово окупованих територій України.

Про це заявив член Постійної делегації України в ПАРЄ, представник фракції "Народний фронт" Леонід Ємець в ефірі одного з телеканалів.

"Якщо ми говоримо про юридичну частину цих резолюцій, то там визначено, що у спорах до Європейського суду з прав людини, країною, до якої буде звертатися людина про компенсацію, а також щодо порушення її прав, визначена на окупованих територіях саме Російська Федерація", - наголосив він.

"Тобто в резолюції ПАРЄ є вказівка для використання Європейським судом з прав людини, за якою нести відповідальність за окуповані території (не лише Крим, а й частину Донбасу), в тому числі майнову, буде Російська Федерація", - додав член української делегації в ПАРЄ.

Парламентар також зауважив, що резолюції ПАРЄ щодо України визначають діяльність усіх європейських структур в рамках запропонованої моделі.

"Ми вже побачили на наступний день, як працює резолюція. Коли пан Штанмайєр (міністр закордонних справ Німеччини.- Ред.), який завжди був апологетом проведення виборів на Донбасі, який приїжджав сюди в Україну переконувати українських чиновників і політиків, що цей шлях треба пройти, провести там вибори тощо, уже на наступний день кардинально змінив свою риторику. Чому? Тому що він не може дозволити собі висловлювання, які будуть суперечити політиці, записаній в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи", - пояснив Леонід Ємець.

Як відомо, на минулому тижні Парламентська асамблея Ради Європи прийняла дві резолюції по Україні, а саме: "Політичні наслідки російської агресії в Україні" та "Засоби правового захисту у випадках порушень прав людини на окупованих українських територіях, не підконтрольних українській владі".

В цих резолюціях російсько-українська війна називається "російською агресією" та міститься заклик до Росії вивести свої війська з Донбасу.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua