Росія ніколи не виграє протистояння зі Сполученими Штатами – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 6 листопада 2020, 23:49

«Чому Росія ніколи не виграє протистояння зі Сполученими Штатами? Не тільки тому, що США – це найбільша світова економіка, це найсильніша армія. А й тому, що там адекватні політики», - сказав прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» 6 листопада.

«Там і республіканці, і демократи знають, що Росія – ворог, і вони про це публічно заявляють, на відміну від частини українських політиків. При тому вони це заявляють, попри те, що Росія у них не захопила території. І тому адекватність політична – це питання номер один», - зазначив Арсеній Яценюк.

За його словами, якщо президентом США залишиться Дональд Трамп, «дай Бог, щоб було так, як було до сьогоднішнього дня».

В той же час він зазначив, що добре знає, які будуть вчинки, дії і позиція президента Сполучених Штатів, якщо ним стане Джозеф Байден, оскільки добре знає, що він за людина: «Надзвичайно глибока, мудра, не просто політично досвідчена, людина великої мудрості і великих випробувань».

Коментуючи перспективи відносин України та США в разі зміни американського президента, Арсеній Яценюк підкреслив, що Джо Байден знає весь український політичний істеблішмент та проблематику: «Він знає всю Європу. І його знає вся Європа».

«Ми побачимо дуже чітку політику США по відношенню до України», - наголосив лідер НФ.

Насамперед, на його переконання, у Білому домі мала б нарешті з’явитися контактна особа, яка буде працювати на українському напрямку.

Також він висловив переконання, що нова адміністрація займе проактивну позицію в Мінському процесі.

Крім того, за його словами, адміністрація президента Байдена знайде шлях, як надалі зберігати двопартійну підтримку України в Сполучених Штатах: «Байден дуже добре знає республіканців, а республіканці дуже добре знають Байдена. І він знайде шлях, як постійно отримувати двопартійну підтримку у зовнішній політиці, і це буде стосуватися України».

Арсеній Яценюк також прогнозує, що в разі формування нової адміністрації США, вона «буде дуже жорстко наполягати на завершенні всіх антикорупційних реформ і на забезпеченні верховенства права» в Україні.

Буде і надалі жорстко відстоюватися енергетична незалежність України, підкреслив лідер «Народного фронту», нагадавши, що 2014 року на посаді прем’єр-міністра йому вдалося за допомоги США запустити реверсний потік газу в Україну і відмовитися від російської газової залежності.

Він також зазначив, що в України буде можливість працювати з міжнародними фінансовими організаціями.

«Я дуже перспективно дивлюся на те, які будуть українсько-американські відносини», - резюмував Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua