Росія обов’язково заплатить за агресію та Іловайську трагедію, - Геращенко (відео)
середа, 30 серпня 2017, 12:02

Російська Федерація як держава-агресор обов’язково заплатить за віроломний збройний напад на Україну, внаслідок якого, зокрема, і сталася Іловайська трагедія, коли були вбиті сотні українських бійців.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

"Очевидно, що головною причиною Іловайської трагедії є агресивні дії Російської Федерації, яка, порушуючи усі міжнародні правила та угоди, ввела свої регулярні збройні сили на територію України", - сказав він.

Геращенко зазначив, що на сьогодні вже завершено досудове розслідування обставин Іловайської трагедії. За його оцінками, вже у найближчі місяці ця справа має бути передана до суду.

Крім того, народний депутат повідомив, що усі постраждалі у тій трагедії сьогодні отримують грошову компенсацію від держави.

"Звичайно, вона (грошова компенсація) ніяк не може повернути загиблого батька, сина, дочку родині. Це компенсація - 680 тис. грн. Насправді, важливо для нашої країни отримати результат відповідальності керівництва Російської Федерації. І коли-небудь Україна пред'явить до оплати великі суми Росії за напад на нашу країну. І я впевнений, що рано чи пізно це станеться", - підсумував він.

Як відомо, внаслідок прямого вторгнення регулярних збройних сил РФ на територію України у кінці серпня 2014 року та віроломного розстрілу "зеленого коридору" під час виходу українських бійців з Іловайська загинуло, за даними ГПУ, від 366 до 500 чоловік та ще сотні були поранені, потрапили у полон чи зникли без вісти.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua