Росія перешкоджає прийняттю закону про деокупацію, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 20 грудня 2017, 12:09

Російська Федерація сьогодні робить все для того, щоб закон про деокупацію Донбасу (№7163) не був прийнятий Верховною Радою України.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар в коментарях журналістам.

“Росія дуже не хоче цього закону. Росія робить сьогодні все для того, щоб цей закон не був прийнятий. До того ж, навіть заблокований (Росією) обмін заручниками. Це людські долі. Росія в односторонньому порядку припинила цей процес. Це, фактично, шантаж для того, щоб Україна не приймала цей закон, не називала речі своїми іменами. Але піддаватися на шантаж агресора – це теж не вихід. Ми повинні шукати вихід у законодавчому полі і у відповідності до своїх національних інтересів”, - заявила вона.

Як підкреслила Вікторія Сюмар, така поведінка Російської Федерації в цій ситуації “на весь світ показує її справжнє обличчя”.

“І це гуманітарна катастрофа для Росії, яка відмовляється від обміну 306 на 83 (полонених). Це показує реально, наскільки цей режим авторитарний. Наскільки людські життя – ні росіян, ні українців – неважливі для цього режиму. І це зовсім інше питання, це треба вивести за політичну площину, воно має гуманітарний аспект. Але Росія використовує його як політичний і воєнний шантаж і вкотре показує світу справжнє обличчя сучасної Росії, для якої люди і людські життя є просто нічим”, - наголосила народний депутат.

Заступник керівника фракції “Народний фронт” також вкотре озвучила вимогу фракції щодо необхідності якнайшвидше ухвалити закон про деокупацію.

“Закон про деокупацію – це питання національних інтересів і національної безпеки країни. Це закон, який дозволяє визнати Росію державою-агресором і посилити позиції України в міжнародних судах по відшкодуванню, власне, тих збитків, які через російську агресію були завдані Україні. Тому закон про деокупацію має бути прийнятий в залі парламенту”, -  резюмувала Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua