Росія повинна забратися з території України. Не дуріть нам голову формулами Штайнмаєра - Арсеній Яценюк на Радіо Свобода (відео)
субота, 13 березня 2021, 18:26

Потрібно провести аудит виконання Мінських домовленостей і чітко заявити, що «Мінськ» у тій формі, в якій він написаний, не виконується Росією, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у «Суботньому інтерв’ю» на Радіо Свобода.

«Мінський формат виконав свою функцію. Його функція була – це угода про припинення вогню. Треба чесно говорити», - сказав він.

Необхідно чітко заявити про те, що «Мінськ» у тій формі, в якій він сьогодні написаний, не виконується конкретно Росією, переконаний Арсеній Яценюк: «Тут потрібно щось на кшталт аудиту Мінських домовленостей. Треба взяти постійних членів Ради безпеки ООН на свій бік. На весь світ показати: ось що зробила Україна, ось що не зробила Росія. Ось наше звернення до Росії, які ми пункти бачимо».

 

Ключовим Арсеній Яценюк назвав безпековий компонент: «Росія повинна забратися зі своїми військами з території України. Це номер один. Не дуріть нам голову формулами Штайнмаєра, якимись там громадськими організаціями із залученням «людєй из Донбасса». Це все російські ФСБ-шні пастки. Ви забираєтесь з території України – далі ми будемо вирішувати питання, яким чином відновлювати нашу територіальну цілісність».

 Лідер «Народного фронту» також застеріг президента Зеленського від зустрічей з главами держав-учасниць Нормандського формату окремо, про що той оголошував раніше: «Це не вина Зеленського, що він не може зібрати Нормандський формат, Росія блокує формат. Та у нього є ідея зустрічатися окремо з главами держав-учасниць Нормандського формату, - цього не можна робити. Це взагалі російська пастка».

«Росія хоче прямих контактів між Україною і РФ, щоб «прибрати» німців, французів і не допустити американців, - і поступово поглинути Україну»,  - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua