Росія повторює шлях СРСР, - Георгій Логвинський (відео)
вівторок, 20 вересня 2016, 12:09

Дії Російської Федерації, зокрема проведення незаконних виборів до Державної Думи, призведуть лише до міжнародної ізоляції, як це було з Радянським Союзом під час холодної війни.

Про це заявив голова підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський у коментарях журналістам.

Парламентар зауважив, що незаконні вибори відбулися у п’яти округах Російської Федерації, в яких були обрані 229 народних депутатів Державної Думи.

"Це складає конституційну більшість Держдуми, і вона не може бути легітимною. Загальні правила міжнародного права кажуть: порушення права не породжує права. Відповідно, ми не маємо права зараз закрити очі і в черговий раз утертися", - наголосив він.

Крім того, на думку народного депутата, саме ця юридична проблема примусила Росію включити АР Крим до Південного федерального округу РФ.

"Вони розуміли, що є юридична проблема і, напевно, дуже сподівалися, що ми її не помітимо і пропустимо. Фактично Росія загнала сама себе до юридичної пастки, і наше завдання цю пастку захлопнути. Або ж у черговий раз ми можемо показати, що ми не можемо бути суб’єктами, які визнають прості юридичні факти", - наголосив Логвинський.

Депутат вважає, що сучасна Російська Федерація повторює шлях Радянського Союзу у період холодної війни, в тому числі, що стосується анексій чужих територій.

Зокрема, він нагадав про поправку Джексона-Веніка у США, яка, свого часу, обмежила і, фактично, заморозила стосунки з Радянським Союзом.

"Сьогодні Росія намагається показати, що вона вища за світову спільноту, вища за інші країни. Вона працює над зняттям з неї санкцій, разом з тим в жодному разі не працює над відновленням прав людини на нашій території, на своїй території. Тобто їх дії не скеровані на те, що б виконувати міжнародні вимоги та бути частиною міжнародного співтовариства. Тому на них чекає, на мою думку, така ж ізоляція, як це було під час холодної війни, коли міжнародне співтовариство сказало: в Росії (СРСР. – Ред.) немає прав людини, ми вас ізолюємо, допоки ви не відновите ці права", - резюмував представник "Народного фронту".

Нагадаємо, що відповідно до проекту постанови Верховної Ради, авторами якої є депутати "Народного фронту", Україна не визнає легітимність Державної Думи і  не визнає проведені вибори. Крім того, фракція закликає Президента України порушити це питання на Генеральній Асамблеї ООН.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua