Росія прагне посварити Україну і Польщу, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 30 березня 2017, 13:07

Всі провокації щодо міжнаціональних стосунків України та Польщі, які сталися останнім часом і спрямовані на розбрат між нашими державами, організовані з Російської Федерації.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт", Член Української частини Парламентської асамблеї України і Республіки Польща Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

Він зауважив, що саме російські медіа намагаються вкинути в інформаційний простір провокативні меседжі про те, що нібито стосунки України і Польщі погіршилися.

"Це неправда. Ми є мудрішими за російські спецслужби, які всіляко намагаються спотворити ситуацію. Спочатку пам’ятники, потім перейшли на обстріли (обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку. – Ред.)", - зауважив Тетерук.

"Ми повинні розуміти, що Російська Федерація веде війну проти України не тільки по лінії розмежування, а й в інформаційному просторі, і тут вони набагато успішніші, ніж на лінії фронту", - сказав народний депутат.

Він переконаний, що всі останні провокації в Україні та Польщі організовані саме з Росії і  не є ініціативою громадян.

Так, він нагадав, що, наприклад, після інциденту в Генконсульстві Польщі у Луцьку з польським президентом Анджеєм Дудою намагалися зв’язатися саме російські пранкери, представляючись українським президентом. Але на той момент пранкери не знали, що президенти обох країн підтримують зв’язок і вже мали розмову.

"Навіть це є тією ницістю Російської Федерації, порушенням дипломатичних відносин і намаганням спотворити вже на рівні вищих посадових осіб. Це є дуже загрозливо!", - наголосив Андрій Тетерук.

Тетерук зауважив, що попри всі провокації, які відбуваються останнім часом і спрямовані на розбрат між Україною і Польщею, стосунки між нашими державами є дуже тісними і плідними. Так, наприклад, за його словами, саме зараз українська делегація працює в Польщі і вирішує різні питання міждержавних відносин. Як наголосив Андрій Тетерук, жодне важливе питання україно-польських відносин не залишається поза увагою Верховної Ради України та Сейму Польщі.

"Якщо ми не будемо розуміти, що головний ворог – це Російська Федерація, яка прийшла на нашу землю, окупувала її, вбиває українців, вносить розбрат, сварить українців між собою, сварить українців з поляками, ми будемо дуже легкою, на жаль, здобиччю саме для росіян, які мріють знищити Україну як державу", - резюмував Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua