Росія відповідатиме за кримський міст у міжнародних судах, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 16 травня 2018, 13:06

Російська Федерація як країна-окупант відповідатиме за незаконну побудову так званого кримського мосту у міжнародних судах та буде змушена відшкодувати усі заподіяні збитки як громадянам України, так і юридичним особам на кримському півострові.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

Він нагадав, що Росія є країною-окупантом, яка не лише окупувала українські території на Донбасі, але й анексувала Крим, тому саме держава-агресор є повністю відповідальною за стан речей та дотримання прав і свобод громадян на тимчасово окупованих та анексованих територіях України.

У свою чергу Україна, за словами народного депутата, має документувати та фіксувати всі дії Російської Федерації, готувати міжнародні позови, за якими згодом РФ буде компенсувати заподіяну державі Україна шкоду як на півострові Крим, так і в Донецькій та Луганській областях.

“У нас є юридичні механізми. Ми знаходимося в абсолютно чіткій, зрозумілій юридичній правовій позиції: Крим є територією України, Донбас, який є окупованим, також є територією України. Ми робимо все можливе, щоб підвищувати як військову складову захисту нашої держави, так і дипломатичну. На мій погляд, саме дипломатична складова допомагає нам формувати пакети санкцій, здійснювати тиск на Російську Федерацію, щоб примусити її, врешті, відповідати за заподіяні злочини - шкоду як громадянам України, так і юридичним особам”, - наголосив Андрій Тетерук.

Перший заступник керівника фракції “Народний фронт” зауважив, що процес щодо притягнення Росії через міжнародні суди вже розпочався і успішно триває.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua