Росія визнала екстремістами весь кримськотатарський народ, - Георгій Логвинський (відео)
середа, 27 квітня 2016, 12:00

Рішення підконтрольного Росії верховного суду Криму щодо визнання Меджлісу екстремістською організацією фактично проголошує екстремістами всіх кримських татар.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський у вівторок в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, у виборах Меджлісу бере участь увесь народ.

"Є регіональні Меджліси, є головний Меджліс. І всі ці Меджліси зараз російський суд, а раніше – генпрокурор Криму Поклонська та Мін’юст РФ, визнали екстремістами. Тобто, кожна особа, яка братиме участь у Меджлісі або співпрацюватиме з ним, буде співучасником злочину. Вони, фактично, визнали весь народ екстремістами", - наголосив народний депутат.

Він нагадав, що тиск за будь-яку співпрацю з Меджлісом здійснювався і раніше.

"Вони лише спростили свою роботу: раніше судили й ув’язнювали людей, наприклад, за пограбування заправки або за бійку – тільки чомусь це були активісти Меджлісу, яких в момент скоєння злочину взагалі не було й близько. А тепер все просто, одна стаття: співпрацював з Меджлісом – до довічного", - сказав представник "Народного фронту".

"Сьогодні ми просимо допомоги як в середині країни, так і в міжнародної спільноти. Зокрема, ПАРЄ ухвалила резолюцію, що розповсюджується на 47 держав, включаючи Росію, у якій йдеться про те, що у випадку визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією санкції буде запроваджено щодо кожного учасника цього судового процесу: судді, прокурора, міліціонера, які брали участь у процесі. Щодо всіх цих осіб автоматично застосовуються такі санкції, як арешт активів, заборона в’їзду, в окремих країнах це може бути навіть арешт та передача Україні на її запит", - повідомив Георгій Логвинський.

"У цій резолюції також передбачено можливість якомога швидшого ухвалення Римського статуту Україною, щоб можна було притягнути до кримінальної відповідальності у Міжнародному кримінальному суді самого Путіна", - додав він.

"Єдиний шлях зараз – це міжнародна підтримка. Кримські татари, незважаючи на тиск, не підуть зі своєї території, вони боротимуться за свою землю, за свою Україну", - резюмував  представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua