Розміщення миротворців можливе виключно на українсько-російському кордоні, - Сергій Висоцький (відео)
вівторок, 28 листопада 2017, 12:41

Питання повернення тимчасово окупованих територій - Донбасу і Криму - не може бути питанням капітуляційного компромісу, саме тому розміщення миротворчого контингенту ООН можливе виключно на державному українсько-російському кордоні та без участі російських чи білоруських військ.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький в ефірі одного з телеканалів.

«Бійтеся данайців, що приносять дари. Бійтеся представника «Окупаційного блоку», який каже вам про мир. Тому що в цій патоці, в цьому елеї «миру» вам підносять, фактично, план капітуляції», - відповів Висоцький на пропозицію Олександра Вілкула щодо розміщення миротворців, зокрема із можливим залученням росіян та білорусів на лінії розмежування в зоні АТО.

За словами представника фракції «Народний фронт», такий план є нічим іншим як сценарієм заведення офіційного російського контингенту на тимчасово окуповану територію Донбасу.

«Контингенту, який не випустить цю територію з рук, який буде все там контролювати, який проведе під своїм контролем там залежні вибори, на яких оберуть захарченків, корнетів, плотницьких та інших покидьків. І все – і запустився сценарій федералізації України, сценарій розвалу державності», - наголосив народний депутат.

«Тому коли мені кажуть, що я представник «партії війни»… Знаєте, я представник партії національно-визвольної війни від російських загарбників. Тому що, на моє переконання, повернення окупованих територій, повернення окупованого Криму не може бути питанням капітуляційного компромісу. Фактично ми воюємо з Росією, у нас національно-визвольна війна. І хтось доречно написав, що до 2014 року, до подій Революції Гідності, у нас фактично було окуповано бандитсько-російським режимом Януковича 100% території. Зараз ми деокупували 97% території, а під окупацією знаходяться Крим і Донбас. Питання повернення Донбасу і Криму не можна відділяти від питання перемоги України в українсько-російській війні», - заявив Сергій Висоцький.

Народний депутат наголосив, що лише перемога у цій війні та ослаблення режиму Путіна чи його наступника (як це було з послабленням режиму Мілошевича в колишній Югославії) та фокусування на стратегічних завданнях - розбудові державності та економіки, посиленні державницьких інституцій - дозволить Україні звільнити Крим і Донбас.

Крім того, дискутуючи з Вілкулом, представник фракції «Народний фронт» вкотре наголосив, що розміщення миротворчого контингенту можливо виключно на державному українсько-російському кордоні.

«Пане Вілкул, на відміну від вас я не торгую українським суверенітетом. Присутність, як ви кажете, «деякого миротворчого контингенту» на лінії розмежування з відкритим кордоном з Росією, через який постачається зброя, найманці, заїжджають танки, БТРи, влаштовуються провокації – це ніякий не «миротворчий контингент», це контингент, який буде підривати суверенітет України. Реальний миротворчий контингент треба розміщувати на лінії кордону, виводячи звідти російські війська», - заявив Сергій Висоцький.

Лише після виконання цих умов, за словами народного депутата, можливе проведення вільних виборів на деокупованій українській території.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua