Розпочата урядом Яценюка децентралізація демонструє гарні результати, - Микола Федорук (відео)
вівторок, 6 червня 2017, 13:52

Децентралізація та підвищення ролі місцевих громад у житті держави, розпочаті урядом Арсенія Яценюка, дають гарні результати.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Микола Федорук у сесійній залі Верховної Ради.

Коментуючи законопроект №6431 про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (щодо забезпечення фінансування місцевих виборів), Микола Федорук висловив переконання, що реформа децентралізації буде незворотною.

«Фракція «Народний фронт», безумовно, підтримуватиме даний законопроект, адже розпочата урядом Яценюка та продовжена урядом Гройсмана децентралізація, підвищення ролі місцевих громад у житті держави дає гарні результати. Ми пересвідчуємося у цьому постійно, і те, що сьогодні наші колеги, практично з усіх фракцій, підтримують цей законопроект, реформу децентралізації, говорить про те, що вона буде незворотною», - наголосив депутат.

За його словами, часу для проведення реформи децентралізації в частині добровільного об’єднання громад залишилось обмаль.

«Адже через рік робити це буде надзвичайно важко, оскільки країна вступить у процес виборів Президента і Верховної Ради», - пояснив представник «Народного фронту».

«Тому я закликаю всіх підтримати даний законопроект і надати можливість десяткам, а може, й сотням об’єднаних громад провести перші вибори, а в деяких випадках – позачергові вибори тих рад чи голів там, де виникне така необхідність», - підсумував Микола Федорук.

Верховна Рада схвалила законопроект №6431 за основу і в цілому, з урахуванням пропозицій профільного комітету з питань правової політики та правосуддя, віддавши за документ 271 голос.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua