Розроблено законопроект, який дозволить повернути в держбюджет вкрадені Януковичем кошти, - Павло Петренко (відео)
вівторок, 17 травня 2016, 20:20

Розроблено новий законопроект, який дозволить повернути в Державний бюджет України кошти, вкрадені екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням.

Про це на прес-конференції повідомив міністр юстиції України, представник Політичної партії «Народний фронт» Павло Петренко.

Він нагадав, що органи прокуратури вже два роки розслідують справи проти Януковича та повернення вкрадених ним коштів, однак через бездіяльність вони досі не доведені до кінця.

«Сьогодні, коли ми маємо нового Генерального прокурора, я з оптимізмом ставлюся до того, що справи, які є принциповими для українського народу, - а це питання щодо засудження Януковича, його оточення, і повернення мільярдів коштів, які були вкрадені у мільйонів українців – будуть завершені і доведені до кінця», - наголосив Павло Петренко.

«Тому сьогодні ми презентуємо ще один механізм, який дасть можливість Генпрокурору і прокурорам, що розслідуватимуть справи, повернути кошти, вкрадені в українського народу», - зазначив він.

Павло Петренко підкреслив, що розроблений проект відповідає європейським стандартам і дозволяє українським правоохоронцям провести процедуру конфіскації у цивільний спосіб.

«Тому важливо, щоб цей закон швидко пройшов експертизу європейських експертів для того, щоб Янукович і його оточення через іноземних адвокатів не змогли потім у міжнародних судах відсудити вкрадені кошти», - пояснив він.

Міністр юстиції нагадав, що Урядом на чолі з Арсенієм Яценюком було заблоковано $1,5 млрд Януковича: «Це ті кошти, які фактично можна направити на оборону країни, на підтримку нашої армії, на збільшення соцстандартів для пенсіонерів і малозабезпечених».

Павло Петренко підкреслив, що Мін`юст є союзником ГПУ і Генпрокурора в тому, щоб повернути українському народові «спочатку $1,5 млрд, які є в Україні, а потім і інші вкрадені Януковичем кошти».

У свою чергу, народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко нагадав, що у Верховній Раді вже було зареєстровано декілька версій закону про спецконфіскацію, але вони не були ухвалені через ряд зауважень.

«Наразі ми за участі представників різних фракцій і громадянського суспільства за півтора місяці напрацювали новий проект. Він буде розміщений на сайті Мін’юсту для громадського обговорення. Його спрямовано в Раду ЄС для отримання експертного висновку», - зазначив депутат.

Антон Геращенко висловив сподівання, що висновок Ради ЄС надійде до кінця травня. «Після цього законопроект буде зареєстровано у ВР», - додав парламентар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua