Глава Уряду доручив розробити окрему програму розвитку для промисловості Східної України (відео)
середа, 19 серпня 2015, 15:41

На засіданні Уряду у вівторок, 19 серпня, Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив Міністру економічного розвитку і торгівлі Айварасу Абромавічусу розробити окрему програму розвитку для промисловості Східної України.

Глава Уряду наголосив, що необхідно сформувати внутрішній ринок замовлень для промислових індустріальних підприємств, які знаходяться в Східній Україні, через замовлення державних компаній і українського приватного сектору, зокрема на оновлення і модернізацію інфраструктури в цілому в країні.

«Наприклад, Мінінфраструктури інформує про необхідність заміни як парку вагонів, так і полотна. Тобто, це мільярди гривень, які треба вкласти в те, щоб придбати нові вагони, в те, щоб побудувати нове полотно, і все це виготовляється в Україні. І все це дає додатковий ріст валового внутрішнього продукту, нові робочі місця і нові податки», - сказав Глава Уряду.

Прем’єр відзначив, що Україна має знайти нові зовнішні ринки, а також розвивати внутрішній ринок. «Коли ти щось втрачаєш, то якщо будеш працювати, то обов’язково щось знайдеш. Якщо ми втратили ринок, який вже в принципі давно не наш, то нам треба знайти нові ринки, але й нам треба розвивати внутрішній ринок», - сказав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк запропонував Міністру економіки разом з Міністром інфраструктури, представником Мінфіну, головами ОДА Східної України і, основне, з керівництвом індустріальних підприємств Східної України, розробити нову промислову політику, яка має складатися з двох частин.

«Перша – зовнішні ринки, які можна додатково отримати», - заявив Глава Уряду. Другий блок питань, «що ми можемо завантажити з підприємств Укрзалізниці, із підприємств української енергетики і Укроборонпрому за цей рік і на наступний рік. Ми мільярди фінансуємо в Укроборонпром. І це означає, що це повинно позитивно впливати на ріст промисловості», – сказав лідер «Народного фронту». 

Арсеній Яценюк наголосив, що це і економічне, і геополітичне питання: «Ми втратили ринки через російську воєнну агресію. Має бути внутрішній ринок і ринки інших країн. І основа – це внутрішній ринок».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua