Розвиток малого та середнього агробізнесу унеможливить занепад села, - Ігор Бриченко
п’ятниця, 19 травня 2017, 16:58

Народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, член профільного комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Ігор Бриченко наполягає на наданні переваги розвитку малого та середнього аграрного бізнесу перед великими агрохолдингами.

Про це він сказав, коментуючи зустріч народних депутатів з представниками МВФ, під час якої було розглянуто питання земельної реформи та особливостей відкриття ринку землі, про що повідомили в прес-службі Миколаївської обласної організації «Народного фронту».

Під час зустрічі Ігор Бриченко висловив думку, що представники МВФ повинні звернути особливу увагу та виділити достатні кошти на підтримку, в першу чергу, малого та середнього сільгоспвиробника. Адже на них лежить основний тягар галузі, а також взаємодія з громадами.

«На мою думку, отримавши додаткові інвестиції, малий та середній бізнес зможе оновити обладнання, перейти на енергозбереженні технології та, головне, – створити нові робочі місця, не давши зникнути українському селу, сільській школі, клубу, ФАПу», - пояснив народний депутат.

Парламентарій зазначив, що при виділенні землі для великих підприємств держава має отримувати стовідсоткову гарантію створення робочих місць для місцевого населення та отримання податків до місцевого бюджету, де знаходяться потужності компанії.

«Коли ж ці та інші питання будуть врегульовані, можна буде спробувати провести експеримент із запровадження ринку землі в окремій адміністративній одиниці, на основі якого МВФ зможе зробити висновки щодо актуальності та необхідності поширення цієї практики вже на теренах всієї України. Вважаю, що необхідно розпочати з трудомістких галузей, наприклад, садівництва, виноградарства, а трударі Миколаївщини мають до того хист і потенціал», - заявив Ігор Бриченко.

Він наголосив на необхідності провести якісну інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед землевласників.

Депутат нагадав, що більше 20-ти років тому в Україні була проголошена земельна реформа, завдяки якій українці почали отримувати земельні паї. «Але її зміст був спотворений комуністами та їх прихильниками, які не дали змоги вільно користуватися землевласникам своєю землею, увели їх в оману та шахрайським шляхом видурили в селян їх кревний пай. Саме старі комуністи-«реформатори» володіють зараз великою частиною родючих земель та намагатимуться видурити собі ще, користуючись зв’язками та фінансами, таким чином фактично знищуючи інший бізнес», - зазначив представник «Народного фронту».

«Тому наше сьогоднішнє завдання - це створення умов задля розвитку агропромислової галузі на основі підтримки землевласників, малих та середніх підприємств. Підтримаємо їх - збережемо село та українську промисловість», - підсумував Ігор Бриченко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua