Розвиток відновлювальної енергетики вимагає максимально швидкого та ефективного реформування галузі, - Наталія Кацер-Бучковська
вівторок, 17 травня 2016, 10:36

Подальший розвиток відновлювальної енергетики в Україні вимагає концептуального та стратегічного мислення представників професійних асоціацій та політиків, а також максимально швидкого та ефективного реформування енергетичної галузі, нарощування її законодавчого та технічного потенціалу.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська у понеділок під час виступу на круглому столі, присвяченому стану виконання Національного плану дій з відновлювальної енергетики на період до 2020 року.

Вона також відмітила, що разом з дискусіями стосовно розвитку відновлювальної енергетики в Україні нам необхідно чітко розуміти важливість та необхідність виконання взятих на себе юридичних зобов’язань в межах кооперації з міжнародним співтовариством за цим напрямом.

«Окрім дискусій необхідно пам’ятати, що Україна повинна виконувати усі юридичні зобов’язання у контексті імплементації європейського енергетичного законодавства в рамках Енергетичного Співтовариства, зокрема, імплементації Директиви 2009/28/EC щодо використання енергії з відновлюваних джерел», - наголосила Наталія Кацер-Бучковська.

Як зазначила народний депутат, відновлювальна енергетика - це, перш за все, бізнес, який вимагає залучення інвестицій. За її словами, без сприятливого інвестиційного клімату, досконалого та зрозумілого законодавства, справедливих «правил гри» у інвесторів не буде довіри до відновлювальної енергетики. Відповідно, це зумовить відсутність інвестиційної привабливості цього сектору. Крім цього, неадекватна регуляторна політика, проблеми землевідведення для об’єктів відновлювальної енергетики та інші питання виступають практичними перепонами для тих інвесторів, хто вже вкладає фінансові ресурси в галузь.

«Національним планом дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року встановлено індикативну ціль для відновлюваних джерел енергії у валовому кінцевому обсязі споживання енергії на рівні 11 %. З урахуванням сьогоднішньої ситуації в галузі, коли рівень виробництва за 2015 рік згідно з документом (Національним планом дій, - Ред.) повинен був становити майже 3 700 ГВт-год, а вироблено було близько 1 600 ГВт-год, досягнення необхідного результату під великим питанням. Саме тому слід максимально швидко та ефективно проводити реформування галузі та нарощувати її законодавчий і технічний потенціал», – резюмувала Наталія Кацер-Бучковська.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua