Арсеній Яценюк: Під час Голодомору ми гинули тому, що були українцями. Сьогодні ми здатні вижити тому, що є і будемо українцями
неділя, 29 листопада 2015, 13:30

«Під час Голодомору ми гинули тому, що ми були українцями. Сьогодні ми здатні вижити тому, що ми є і будемо українцями. Як один сильний народ. Без внутрішніх чвар. Без пустопорожності. Без легкодухості», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у своєму зверненні в неділю, 29 листопада.

Глава Уряду підкреслив, що задум, план і масштаб Голодомору «були диявольські»: «Та ще більш сатанинським стало те, що сталося пізніше. Вбивці просто перегорнули сторінку. Статус «перегорнутої сторінки» тяжіє над всією нашою історією».

Він наголосив, що «лише ми з вами можемо зупинити це»: «Пам’ять дозволяє зрозуміти, хто ми. Пам'ять формує нас і творить нашу уяву. Уява створює наше майбутнє».

«Ми є. Це – головна, фундаментальна, життєствердна істина. Це – могутня відповідь злу та ненависті проти України, проти українців, нашої мови і нашої культури. Це - відповідь кожному окупанту і кожному агресору», - сказав Арсеній Яценюк.

«Ми є. Під час Революції Гідності це було доведено всім – Європі, Америці, Росії», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, щ Голодомор є наскрізною темою нашого буття і мислення: «Особисто, на рівні кожного громадянина маємо прийняти те, що єдиним нашим захистом проти будь-якої загрози є власна діяльна причетність до розвитку і захисту України. «Я – причетний до долі держави», ці слова повинен усвідомлювати кожен».

«Вірю в Україну, вільну від зовнішньої загрози, вільну від страху і бідності. Вірю в Україну, яка здолає нинішні випробування. Будьмо сильними. Будьмо мудрими. Будьмо вільними. І ми зробимо все, навіть неможливе», - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua