"Самопоміч" проігнорувала комітет, де мали розглянути закон про визнання Росії агресором
понеділок, 6 листопада 2017, 16:57

Комітет з питань національної безпеки і оборони продовжить розгляд більше ніж двох тисяч поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу у середу, 8 листопада. Сьогоднішнє засідання не відбулося через відсутність кворуму, оскільки його проігнорували представники фракції «Самопоміч».

Про це заявив голова комітету з питань національної безпеки і оборони, представник «Народного фронту» Сергій Пашинський.

«Самопоміч», яка сьогодні більше всіх розказувала, що треба організувати публічну роботу комітету, заблокувала прихід своїх депутатів. Це встановлений факт. Але я впевнений, що державницька позиція переможе, і в середу, о 15:00, обговоривши уже найконтраверсійніші питання, почнемо розглядати ці правки. Я бачу політичну волю розглянути ці правки і ухвалити законопроект», - заявив Пашинський.

Голова комітету підкреслив, що законопроект №7163 чітко на законодавчому рівні встановлює, що Росія - це агресор.

«Ми розуміємо, що його треба приймати. Все інше - від лукавого. Ми розуміємо: це і Путін заявляв, і Лавров, і вся інша кремлівсько-ФСБшна рать, що вони не повинні допустити прийняття цього закону. До речі, я не виключаю, що те, що нам зірвали засідання комітету сьогодні, - це є уже на регламентному рівні через своїх агентів ФСБ і впливу зірвати комітет», - підкреслив Пашинський.

Народний депутат також заявив, що, судячи з ажіотажу та важливості питання, у середу та п’ятницю Комітет з питань нацоборони опрацює всі поправки та підготує законопроект №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» до другого читання.

«У вівторок наступного тижня він буде винесений на голосування до парламенту», - резюмував Сергій Пашинський. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua