Санкційний список російських компаній необхідно розширити, - Сергій Висоцький (відео)
середа, 20 січня 2016, 15:23

Список російських компаній і росіян, щодо яких Україна запровадила економічні санкції, необхідно розширити.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький у середу під час засідання Кабінету міністрів.

Виступаючи на засіданні, народний депутат поінформував Уряд про деякі факти додаткової присутності російського капіталу та російського окупаційного бізнесу в Україні.

«Наприклад, російський олігарх Григоришин відкрито заявляє про свої прекрасні стосунки з «Інтер РАО» - компанією, що підконтрольна братам Ковальчукам, Сечіну та найближчому оточенню Путіна», - зазначив Сергій Висоцький.

«Пан Бабаков, депутат Держдуми, є власником пакетів акцій українських обленерго. Пан Кєсаєв – російський олігарх, який є бенефеціаром у ряді компаній, що контролюють «Мегаполіс Україна» - монопольного дистриб’ютора цигарок в Україні. Кєсаєв водночас очолює Фонд ветеранів ФСБ, здійснює матеріальну допомогу ФСБ. Це російські банки, що скуповують українські банки й станом на сьогодні займають вже майже 30% ринку», - додав представник «Народного фронту».

Сергій Висоцький також повідомив, що минулого тижня він з колегами з «Народного фронту» відправили депутатське звернення, в якому попросили внести до санкційного списку всі ці прізвища і пов’язані з ними компанії для посилення боротьбу з російською агресією.

«Ситуація, за якої росіяни, що допомагають агресії, підтримують окупацію України, голосували за анексію Криму, як Бабаков, продовжують займатися бізнесом та заробляти в Україні, підтримуючи російські органи влади, є неприйнятною», - наголосив Сергій Висоцький.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua