Санкції США проти Росії можуть призвести до повалення режиму Путіна, - Ігор Алексєєв (відео)
четвер, 3 серпня 2017, 15:38

Нові санкції, запроваджені Сполученими Штатами Америки проти країн так званої осі зла, серед яких і Російська Федерація, потужно вдарять по російській економіці, що може призвести до повалення режиму Путіна.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Ігор Алексєєв у четвер в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що запровадження санкцій, які були спочатку проголосовані Конгресом і Сенатом США, а потім їх підписав президент Дональд Трамп, є дуже важливим кроком для України.

За його словами, сьогодні усім зрозуміло, з якою метою і внаслідок чого ці санкції були ухвалені, а саме – через незаконну анексію Криму та військові дії на Сході України з боку Російської Федерації.

«Сполучені Штати цими санкціями ще раз чітко і жорстко наголошують на тому, хто винен в агресії в Україні. І ці санкції, які зараз запроваджені, надзвичайно потужно вдарять по економіці Росії, зокрема в енергетичному та фінансовому секторі», - заявив Ігор Алексєєв.

Крім того, він зауважив, що цим же законом Україні надається фінансова допомога для забезпечення енергетичної безпеки.

«Тому ці санкції дуже важливі. Вони б’ють по (російській) економіці і фактично валять режим Путіна. Важливо, що Сполучені Штати Америки – один з наших головних партнерів – чітко показали, що вони за Україну і проти Росії», - підкреслив народний депутат.

Більше того, на думку представника фракції «Народний фронт», запровадження санкцій проти Російської Федерації «є дуже сильним превентивним заходом».

Не виключено, за словами Ігоря Алексєєва, що наступним кроком США стане надання Україні летальної зброї, оскільки розмови про це активно велися саме перед запровадженням антиросійських санкції.

У свою чергу парламентар не погодився з думкою, що запровадження цих санкцій може привести до чергової ескалації на Сході України. Однак, за його словами, українській владі та народу, безумовно, не можна зараз розслаблятися, а навпаки необхідно постійно посилювати обороноздатність держави, зміцнювати економіку та покладатися, у першу чергу, на власні сили.

«У зв’язку з цим я вітаю нещодавню заяву Секретаря РНБО Олександра Турчинова, який заявив про необхідність подальшого підвищення матеріального забезпечення військовослужбовців. Ми повинні, незважаючи на підтримку наших західних партнерів, забезпечувати власними силами обороноздатність країни», - підсумував Ігор Алексєєв.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua