СБУ має негайно розслідувати факти поїздок в ОРДЛО депутата "Батьківщини" Савченко, інших парламентарів та чиновників, - Юрій Береза
четвер, 13 жовтня 2016, 10:42

У "Народному фронті" вимагають від Служби безпеки України розслідувати обставини поїздок на окуповані території Надії Савченко, депутатів Опозиційного блоку, інших парламентарів і чиновників.

Про це заявив член фракції "Народний фронт", учасник АТО Юрій Береза.

Він наголосив, що безперешкодна поїздка народного депутата, члена фракції "Батьківщина" Надії Савченко на окуповані території та зустрічі там з російськими найманцями і, можливо, кадровими військовими - це явний виклик українським спецслужбам.

"Відомо, що на окуповані території час від часу без проблем їздять депутати з "Опозиційного блоку". Тепер маємо нового "посланця миру" з "Батьківщини" Надію Савченко. Юлія Тимошенко замість того, щоб сказати щось виразне про вояжі і заяви Савченко, відпрацьовує медведчуківські темники про тарифний геноцид і закликає місцеві ради не підкорятися рішенням уряду. Або дуже переживає за телеканал Льовочкіна і Фірташа "Інтер", де інформаційну політику формують агенти ворожих спецслужб Шувалов, Столярова та інші", - зауважив Береза.

За його словами, СБУ повинно вчасно виявляти і розслідувати факти візитів українських політиків і чиновників в Росію та на окуповані території.

"Що стосується Савченко, то це особливий випадок, бо представниця "Батьківщини" часто виголошує заяви, немов у Кремлі написані. Використовує для цього трибуну ПАРЄ. Ці заяви ослаблюють наші позиції у дебатах на міжнародних політичних майданчиках і серйозно демотивують українців до опору державі-агресору", - зазначив Юрій Береза.

"Ми вимагаємо від спецслужб оприлюднювати прізвища народних депутатів, депутатів місцевого рівня, чиновників, які їздили і продовжують їздити на окуповані території. А також розслідувати обставини перебування на окупованих територіях і перетину лінії розмежування. Україна повинна знати прізвища тих, хто веде таємні перемовини з російськими окупантами і їхніми найманцями", - резюмував представник "Народного фронту".     

Юрій Береза – професійний військовий. Закінчив Дніпропетровське вище зенітно-ракетне командне училище протиповітряної оборони СРСР, командував підрозділами у Збройних Силах СРСР та України. В квітні 2014 року повернувся з цивільного бізнесу, сформував і очолив добровольчий батальйон (з 09.2014 – полк) поліції особливого призначення "Дніпро-1". Кавалер Ордену Богдана Хмельницького III ступеню (09.2014). Народний депутат України VIII-го скликання від "Народного фронту" (№ 10 в списку). Голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони. Полковник поліції. Член Військової ради "Народного фронту".

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua