СБУ повинна боротися з «п’ятою колоною», а не захищати російські фільми, - Медуниця
середа, 6 квітня 2016, 18:56

Служба безпеки Україні замість того, щоб критикувати заборону Міністерством культури російських фільмів, мала б займатися своїми безпосередніми обов’язками.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Олег Медуниця, коментуючи появу листа голови СБУ Василя Грицака до Міністерства культури, у якому той закликає відомство переглянути свої підходи до прийняття рішень про заборону демонстрації в Україні російського кіноконтенту, виробленого до 2014 року.

«Видається дивною відсутністю будь-якої конкретики у листі Василя Грицака: не названо жодного фільму, заборона якого його так могла зачепити; не озвучено жодних аргументів щодо того, чому Кабмін повинен відмовитися від проукраїнської інформаційної політики. Якщо Україна бореться з гібридною війною Кремля, то всі органи влади повинні діяти єдиною командою, а не влаштовувати зясування стосунків на рівному місці. А так виходить, що СБУ ображається на Міністерство культури за те, що те забороняє російський контент. Невже у СБУ більш немає ніякої роботи, окрім як влаштовувати публічні суперечки навколо заборон російського контенту?», - зазначив він.

«Навпаки, за логікою речей, чим ефективніше СБУ та інші органи влади в Україні викорінюватимуть «русскій мір», тим краще буде для нашої держави. «П’ята колона» у вигляді того ж кума Путіна Віктора Медведчука та його так званого «Українського вибору», а також низки експертів, які безкарно працюють проти України, сидячи в кабінетах в Києві – ось чим мала б займатися СБУ. Медведчук та інші персоналії, які відкрито працюють на Путіна, набагато більше шкодять конституційним правам українців і цілісності та суверенітету України, аніж заборона якогось російського кінофільму», - наголосив Медуниця. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua