Сергій Пашинський: Україна вибудує потужну систему захисту від російської агресії (відео)
четвер, 21 травня 2015, 11:57

Україна заручиться підтримкою міжнародних партнерів і вибудує таку систему захисту від агресії Росії, яка відповідатиме всім існуючим викликам.

Про це заявив заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський у середу в ефірі «5 каналу».

Він наголосив, що заява Секретаря РНБО Олександра Турчинова про намір розпочати консультації щодо розміщення елементів системи протиракетної оборони є лише реакцією на агресію з боку Росії.

«Ми не є агресором – ми реагуємо на агресію. Мало того, що Росія захопила Крим і розвернула там колосальні військові угруповання. Вона офіційно, вустами того ж Путіна, заявила про намір розміщувати там ядерну зброю. Більше того, вони всіх попереджують, що в них ця зброя є, і вони готові її застосувати», - зазначив Сергій Пашинський.

«Що таке російська ядерна зброя на території Криму? Я не буду коментувати юридичну сторону цього питання, це взагалі блюзнірство. Останні два пуски російських космічних кораблів – нових, а не випущених десь у 60-ті роки минулого століття, які згоріли в атмосфері, свідчить про те, що техногенно Росія являє небезпеку не лише для самої себе, а й для всього світу», - сказав голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони.

Він додав, що сам факт присутності такої зброї у безпосередній близькості до України становить для нашої держави небезпеку через вкрай низький рівень технічної культури й техногенної безпеки Росії.

«Ми в жодному разі не збираємось розміщувати на своїй території зброю нападу – ми ведемо консультації щодо можливості розмістити в себе засоби протиракетної оборони. У відповідь на це пан Пєсков говорить, що, виявляється, захист від можливої російської агресії розглядається як потенційний напад на Росію. Що взяти з країни, яка бреше, вбиває і збирається робити це надалі», - підкреслив Сергій Пашинський.

Коментуючи ухвалення урядової постанови про розірвання співробітництва з Росією у військово-технічній сфері, яке, за його словами, де-факто було припинено в березні минулого року, Сергій Пашинський наголосив, що це – фіксація усвідомлення того, що «в майбутньому ми не бачимо навіть гіпотетичної можливості співпраці з країною-агресором у цій сфері».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua