Верховна Рада цього тижня займеться змінами до Конституції та виборами до місцевих рад, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 15 червня 2015, 13:56

Основними питаннями сесійного тижня у Раді будуть: внесення змін до Конституції, питання обороноздатності та закон про місцеві вибори.

Про це в коментарі журналістам після Погоджувальної  ради заявив голова Комітету з питань національної  безпеки і оборони, народний депутат фракції  «Народний фронт» Сергій Пашинський.

«Якщо у змінах до Конституції будуть чітко сформульовані питання децентралізації та будуть належно імплементовані - не буде жодних  проблем проголосувати закон у першому читанні та відправити його до Конституційного суду», - сказав Пашинський.

Щодо питання місцевих  виборів, за словами народного депутата, вони проводитимуться конкретно по певному закону.

«Є базовий закон №2831-2, і є робоча група на чолі з Першим віце-спікером Андрієм Парубієм, яка активно працює над майбутнім законом. Це відкриті пропорційні списки та вибори мерів міст у два тури», – сказав представник «Народного фронту».

«Це для нас стратегічна тема. Ми пам’ятаємо вибори мера Києва Леоніда Черновецького і скільки це коштувало не лише столиці, а й усій державі. Теза про те, що вибори мерів будуть проходити у два тури – це є базова річ», - резюмував Сергій Пашинський. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua