Сергій Висоцький: Нацрада не повинна продовжувати ліцензію проросійському каналу «Інтер»
середа, 20 травня 2015, 16:15

Група народних депутатів міжфракційного депутатського об’єднання «Самооборона Майдану» направила звернення до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням не продовжувати ліцензію для телеканалу «Інтер».

Про це повідомив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький.

«Ми розуміємо, що телеканал «Інтер» представляє в Україні інтереси ворога. Це російська структура, на яку працюють прокремлівські агенти-менеджери», - сказав він.

Народний депутат підкреслив, що директор цієї структури, Анна Безлюдна, неодноразово була помічена у відвертих провокаціях проти України.

«Телеканал здійснює м’яку пропаганду на користь ворога і веде свій напрямок гібридної війни», - сказав Сергій Висоцький.

Він зазначив, що своєю діяльністю «Інтер» прямо не прославляє так звану Новоросію та бойовиків, «але той розкол, який вони несуть в українську політику, постійно підігруючи антиукраїнським силам – «Опозиційному блоку» - має місце».

«Звісно, це є частиною плану Путіна. Зрозумівши, що Україну не можливо завоювати військовим шляхом, Кремль всіма своїми силами - фінансовими, організаційними, через свої медіа в Україні, через своїх прокремлівських агентів - намагається домогтися розвалу коаліції, дострокових виборів, аби привести до влади своїх прихильників, фактично повторивши грузинський сценарій, і таким чином прив’язати Україну знову до себе. Ми не повинні цього допустити», - наголосив Сергій Висоцький.

У свою чергу народний депутат від «Народного фронту» Микола Княжицький повідомив, що на завтра в порядку денному роботи Нацради з питань телебачення і радіомовлення стоїть питання щодо продовження ліцензії телеканалу «Інтер» на наступні 10 років.

Він підкреслив, що згідно Господарського кодексу заборонено видавати ліцензії на мовлення іноземним юридичним особам. Микола Княжицький нагадав, що телеканал «Інтер» був заснований Фондом держмайна України і російським телеканалом «ОРТ».

«Тому ми виступаємо категорично проти цього (продовження ліцензії) і вимагаємо чесного та відкритого конкурсу на ці частоти. Ми будемо добиватися законності і робити все для того, щоб російська пропаганда завуальованих каналів перестала отруювати українське суспільство», - резюмував Сергій Висоцький.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua