Сергій Пашинський: Боєприпаси повинні зберігатися у бетонних сховищах (відео)
середа, 17 жовтня 2018, 12:34

Міністерство оборони України та Генеральний штаб Збройних Сил України мають вийти на спільне рішення щодо стану захищеності, забезпечення живучості та вибухо- пожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ, аби найближчим часом дефіцитні боєприпаси були перенесені у спеціально обладнані бетонні сховища.

Про це заявив Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник керівника фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський у коментарях журналістам.

"Комітет рік тому дав детальні рекомендації (щодо зберігання боєприпасів на складах, - Ред), на жаль, жодна із цих рекомендацій не була виконана", - повідомив він.

"Сподіваюсь, що сьогодні керівництво Генштабу та Міноборони прибуде на наш комітет, а президент оперативно відреагує на наше рішення", - додав Голова комітету з нацбезпеки.

Сергій Пашинський заявив, що питання щодо стану захищеності, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних Сил України та стан виконання видатків за відповідними бюджетними програмами розглядатимуть у закритому режимі, однак, "за результатами буде оголошено рішення для представників ЗМІ".

Голова Комітету з нацбезпеки та оборони наголосив на неприпустимості того, що на четвертому році війни із Росією, після низки інцидентів, боєприпаси  зберігаються під відкритим небом.

"Проблема в тому, що у нас боєприпаси накопичені в одному місці, і якщо якісь диверсанти, то зриваються десятки тисяч боєприпасів на сотні мільйонів доларів", - зауважив він, висловивши сподівання, що за результатами сьогоднішнього засідання комітету буде розроблена чітка програма.

"Треба вийти на результат, аби за півроку ми могли прозвітувати перед суспільством, що ті боєприпаси, які потрібні для ведення бойових дій, уже всі сховані під землю", - підкреслив Пашинський.

"Щоби боєприпаси нарешті перестали вибухати, їх потрібно нарешті перенести у бетонні сховища", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua