Сергій Пашинський: Чемпіоном з розбазарювання армії був міністр оборони Гриценко (відео)
вівторок, 5 лютого 2019, 12:12

Найбільша хвиля розкрадання української армії почалася у 2005 році, коли за поданням тодішнього міністра оброни Анатолія Гриценка фактично знищили всі військові частини на лівому березі Дніпра, а все їхнє майно - сотні бойових літаків, самохідних гаубиць, танків та ракетних комплексів - продали.

Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, коментуючи звіт Генпрокуратури та слідства щодо розкрадання армії в 2004-2007 рр.

"Дуже проста схема. Стоїть військова частина, наприклад, у Луганську. Там були артилерійський полк і механізований. Цю частину наказом міністра оборони ліквідовують, а майно переводять у надлишкове і продають за ціною металолому... Ми зараз змушені купувати в Чехії та Польщі БМП-1, БМП-2 за ціною 170-200 тисяч доларів, а в 2005-2007 рр. сотні цих БМП було списано за ціною в середньому 7000 доларів", - сказав Пашинський.

"Чемпіоном з розбазарювання нашої армії, а, фактично, це зловживання службовим становищем і владою, - був Анатолій Гриценко. Це не є звинувачення, це є констатація факту після аналізу списків документів", - заявив народний депутат.

"Я наведу один приклад 2006 року, коли наказом міністра з бойового чергування був знятий зенітно-ракетний комплекс С-300. Нібито він передається приватній компанії на ремонт за 1,5 мільйона доларів. А через місяць цей комплекс продають за 25 мільйонів доларів", - повідомив Пашинський журналістам.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua