Сергій Пашинський: Деяких депутатів цілком влаштовує російський генерал-губернатор у Києві (відео)
понеділок, 4 липня 2016, 13:06

Народні депутати мають забезпечити виконання державного оборонного замовлення, проголосувавши за закон про конфіскацію арештованих коштів екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час виступу на Погоджувальній раді.

"У минулому номері видання "Дзеркало тижня" була опублікована стаття Володимира Горбуліна про те, що загрози обороноздатності України на 2017 рік нікуди не зникли. Ми можемо погоджуватися з цим або ні, але відмахуватися від цього, як мінімум, неприпустимо. А як максимум - це зрада власного народу, власної держави. Ви знаєте, виконання державного оборонного замовлення за півроку склало 16%. Вдумайтесь, усього 16%", - наголосив Пашинський.

"Тут один дотепник (представник "Батьківщини" Кожем'якін. - Ред.), який уже пішов, сказав, що комусь припекло. Я вас інформую, що мені припекло, і я зроблю все можливе і неможливе, аби боєздатність нашої армії була на належному рівні. Якщо хтось хоче погратися, його влаштовує розвал держави і російський генерал-губернатор, я заспокою, що такого не буде", - підкреслив представник "Народного фронту".

Як відомо, ще 15 червня Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу та в цілому законопроект №4811, який дозволить повернути до Державного бюджету арештовані мільярди режиму Януковича та спрямувати їх на потреби армії.

Даний законопроект був напрацьований групою народних депутатів, в тому числі представниками "Народного фронту" Антоном Геращенком, Андрієм Тетеруком, Андрієм Левусом, Тетяною Чорновол та Юрієм Березою на заміну законопроекту №4057 про спецконфіскацію та з урахуванням численних поправок і зауважень іноземних партнерів.

Новий закон про цивільну спецконфіскацію мав надати Генеральній прокуратурі України усі необхідні механізми, аби вилучити ці кошти з офшорів та направити їх до бюджету.

Однак уже 16 червня народні депутати відмовились включати законопроект №4811 до порядку денного. В тому числі у повному складі не голосували Опозиційний блок, усього 2 голоси дала "Батьківщина".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua