Сергій Пашинський: До 2014 року корупцію в оборонній сфері взагалі не розслідували (відео)
середа, 23 листопада 2016, 19:21

Розслідування корупції та зловживань у сфері оборони почалися лише у 2014 році після Революції Гідності. До того моменту цим ніхто не займався.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту", голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на засіданні комітету за участю представників "Укроборонпрому".

Він підкреслив, що розслідування ведуться з 2014 року, і в них, зокрема, бере участь комітет з питань оборони, який передає відповідні заяви до правоохоронних органів.

"Слідчі органи виходять на якийсь результат, отримують рішення судів, ці суди в базі даних, і починається свистопляска "там крадуть". Так, там крадуть, на жаль, і ми з цим боремося, боролися і будемо боротися", - підкреслив Пашинський.

Водночас, депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко на засіданні комітету спровокував сварку, в тому числі згадав про трагедію, пов'язану з мінометом "Молот". На що голова комітету заявив, що пару тижнів тому був виїзний комітет на полігон в Київській області, на який не приїхав ні Семенченко, ні Пастух, ні Березюк, які спекулюють на цій темі.

"Ми виїхали, ми познайомились з мінометним розрахунком, ми запрошували з собою командира підрозділу, який командував тим розрахунком, де трапилась трагедія", - відповів Пашинський Семенченку. 

"Всі члени комітету були запрошені. Я не хотів би говорити про це, але я інформую, що на тому виїзному комітеті були присутні всі військові, які дали вичерпну інформацію з приводу експлуатації того міномету, з приводу того трагічного випадку. Нам було дано достатньо часу, щоб довести, що та інформація, коли говорили, що трагедія сталась "з вини міномету", - не відповідає дійсності", - відповів голова Комітету з питань національної безпеки і оборони.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua