Сергій Пашинський: Електронні реєстри військовозобов’язаних дозволять швидко поповнити лави ЗСУ професійними військовими (відео)
вівторок, 21 березня 2017, 11:13

Електронні реєстри військовозобов’язаних дозволять швидко мобілізувати якісні людські ресурси для поповнення лав української армії.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський, коментуючи відповідний законопроект №2504а-д, ухвалений минулого тижня.

Він зазначив, що "за Януковича облік вівся у військкоматах на паперових носіях і за 200 доларів можна було перекласти папку під стіл. Це було смішно і сумно водночас, оскільки у ХХІ сторіччі в українських військкоматах використовували технології кам'яного віку".

"Я дуже вдячний більшості за те, що вона проголосувала цей закон. Це не більше ніж технічний момент. З чим він пов'язаний? У нас зараз є дуже багато демобілізованих воїнів, - це перша хвиля резерву. Ми проводим з ними навчання і для того, щоб усе було ефективно, аби ми не бігали, не шукали, ми повинні ввести облік", - наголосив Пашинський.

"Всі пам'ятають з чим ми зіштовхнулись на початку військової агресії в 2014. Особових справ не було, призивали тих людей, які уже давно поїхали, яких не існувало, і все це в результаті привело до низької якості. Зараз електронний реєстр військовозобов’язаних, він якраз дасть можливість чітко змобілізувати людські ресурси для поповнення лав Збройних Сил України", - резюмував голова Комітету з питань національної безпеки та оборони. 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua