Сергій Пашинський: Генштаб та Міноборони мають публічно відзвітувати за вибухи на складах
вівторок, 9 жовтня 2018, 16:37

Генеральний штаб та Міністерство оборони повинні публічно відзвітувати перед суспільством за вибухи на військових складах в Балаклеї, Калинівці та Ічні.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський.

"Як голова профільного парламентського комітету я надавав відповідні рекомендації щодо охорони складів боєприпасів після численних попередніх диверсій, які призвели до ослаблення обороноздатності країни", - повідомив він.

"Я сьогодні змушений констатувати, що відповідні необхідні заходи для посилення охорони складів не були впроваджені. І те, що сьогодні вся країна спостерігає за черговим знищенням потрібних армії боєприпасів, на жаль, не є фейком", - написав народний депутат.

"Не спромоглися за чотири роки війни побудувати належну кількість сховищ для боєприпасів і не змогли забезпечити належну охорону наявних складів - і це очевидно для всієї країни", - зазначив представник "Народного фронту".

Голова Комітету з нацбезпеки наголосив, що Міністерство оборони України повинно надати звіт і відповісти на питання чому дана ситуація мала місце і що було зроблено для її запобігання.

"Сьогодні Міноборони має не факт-чекінгом фоток займатися, а чесно звітувати перед людьми про те, чому сьогоднішні вибухи і втрата боєприпасів стали можливими, хто відповів за минулі диверсії і які заходи із визначених РНБО були впроваджені?", -  написав Пашинський на своїй сторінці.

"Відтак, запрошую керівників Міністерства оборони та Генштабу для відкритого публічного звіту на засідання Комітету з питань безпеки та оборони. Нагадую, що в парламентській республіці контрольна функція парламенту є вкрай важливою для нормального функціонування державної влади", - резюмував Голова профільного комітету.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua