Сергій Пашинський: Комітет з нацбезпеки у середу заслухає звіт з розслідування вибуху міномету на рівненському полігоні (відео)
понеділок, 17 вересня 2018, 13:02

У середу, 19 вересня, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони заслухає звіт Міноборони, Генпрокуратури та Нацполіції щодо розслідування вибуху міномету "Молот" під час військових навчань на рівненському полігоні 6 липня.

Про це заявив голова Комітету, представник фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський на засіданні Погоджувальної ради.

"З метою повного та всебічного розслідування наш комітет уже проводив розслідування, але воно не могло бути повністю об’єктивним, адже не всі експертизи, заключення були готові. Саме тому на середу (на засіданні Комітету з питань національної безпеки та оборони, - Ред.) першим ми поставили звіт Генеральної прокуратури України, звіт експертів Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони про розслідування трагедії, причини такої трагедії", - сказав він.

"Ми пам’ятаємо тодішні заяви, звинувачення. Наші воїни мають вірити у свою зброю. Якщо там є порушення зі зброєю, ми маємо ухвалити тяжкі, але об’єктивні рішення. Якщо це чергове службове недбальство - маємо дати відповідь суспільству і поставити крапки над "і", - наголосив Сергій Пашинський.

"Я закликаю депутатів, усіх журналістів, максимально об’єктивно висвітлити засідання нашого комітету", - звернуся голова Комітету з нацбезпеки на засіданні Погоджувальної ради.

Крім того, Сергій Пашинський визначив пріоритетом на нинішню сесію парламенту реформування військово-промислового комплексу.

"В рамках закону про національну безпеку та оборону ми взяли на себе зобов’язання реформувати наш військово-промисловий комплекс, зробити його більш прозорим та збалансованим. Я хочу почути від прем`єр-міністра, від першого віце-прем’єр міністра, чи чекати нам відповідних законів від Уряду, чи нам брати як парламенту на себе цю відповідальність і реформувати цю галузь", - резюмував Сергій Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua