Сергій Пашинський: Кошти Януковича мають піти на оборону і соцзахист (відео)
понеділок, 10 липня 2017, 14:42

Верховна Рада та Уряд мають спрямувати гроші, отримані від спецконфіскації коштів Януковича, на оборонні програми та соціальний захист громадян, а не на компенсації для підприємств, що перебувають в ОРДЛО.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник керівника фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час виступу на Погоджувальній раді.

"29 червня міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що гроші від спецконфіскації Януковича треба направити на покриття дефіцитів податку на прибуток. Що він мав на увазі? Виявляється, Кабінет Міністрів давно і плідно компенсує начебто переплачені податки на прибуток, сума сягає більше 2-х мільярдів гривень. А знаєте, хто найбільший отримувач цих компенсацій? Харцизький трубний завод, який перебуває в ОРДЛО, Ясинуватський коксохімзавод", - заявив Сергій Пашинський.

"Знаєте, українська політика досить цинічна річ, але я думаю, ми не можемо дозволити на наших очах грабувати українську державу. Я думаю, правоохоронні органи і ми, як Верховна Рада, сподіваємось, що Кабінет міністрів нас почує – і все-таки зробимо усе, щоби на цьому тижні гроші від спецконфіскації були розподілені пропорційно між сектором оборони і безпеки та соціальним захистом громадян", - зазначив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Представник "Народного фронту" закликав парламентарів не дати спрямувати $1,5 мільярда конфіскованих коштів Януковича на податки для підприємств ОРДЛО.

"У нас навіть комітети почали проводити, де розказують, що ці кошти незаконно перерахували до бюджету. Ви розумієте, що ці люди (з оточення Януковича. – Ред.) витрачають мільйони доларів, щоби повернути ці кошти собі. І в нас, на жаль, в парламенті знаходиться купа пройдисвітів, які беруть ці кошти і топлять ці програми (оборону і соцзахист. – Ред.)", - резюмував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua