Сергій Пашинський: Ми бачимо відвертий саботаж ліквідації корупції в "Укроборонпромі" (відео)
середа, 15 травня 2019, 16:12

Верховна Рада має ухвалити закони, спрямовані на реформування "Укроборонпрому".

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський на черговому засіданні комітету.

"Я шокований проходженням закону про реформування військово-промислового комплексу та системи державного оборонного замовлення. Вражений тим, що ми навіть не можемо включити до порядку денного закон про реформування "Укроборонпрому", - заявив Пашинський.

"Чому я говорю, що "Укроборонпром" - це корупційний орган? Тому що це єдиний господарюючий суб’єкт, який має над собою регулюючі функції, - це просто нонсенс", - сказав народний депутат.

"У нас абсолютно радянська система оборонного замовлення. Ми в закон вмонтували повністю директиви від ЄС, повністю переписали блоками. У нас нема наразі конкурентних процедур у закритій частині - ми прописали конкуруючі процедури. Шляхом змін і створення органу центральної виконавчої влади - про що ми проголосували в законі про національну безпеку - повністю реорганізуємо "Укроборонпром". У законі враховані всі зауваження та політичні заяви, зроблені останніми роками. І що ми бачимо? Люди, які найбільше про це говорили, не голосують. Що ж, виборці скоро дадуть оцінку цим політикам", - підкреслив Сергій Пашинський. 

Він також зауважив, що окремі так звані "антикорупціонери" рішуче захищають корупційні схеми в "Укроборонпромі".

"Є така собі структура НАКО (Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони - ред), - це такий собі дубль нашого комітету, який має напрацьовувати якісь ідеї по боротьбі з корупцією. Так от мене вразив висновок НАКО по нашому закону з реформування ВПК та ліквідації "Укроборонпрому". Ми забираємо у цього органу контролюючі функції у самого себе. Ми вводимо конкуренцію, прозорі процедури закупівель. Що нам пишуть "антикорупіонери", цитую: "Цей закон внесе істотний дисбаланс в існуючу систему управління і приведе до більшої корупції", - заявив Пашинський.

Він також повідомив, що звернеться до спеціалістів НАКО із зауваженнями, адже при написанні законопроекту автори консультувалися із експертами НАТО, представниками західних посольств і враховували законодавство України.

Голова комітету з нацбезпеки заявив, що проситиме ВР ще раз внести законопроект до порядку денного, і нагадав, що дії окремих сил та цих "антикорупціонерів" нагадують йому досвід із ухваленням того ж закону про спецконфіскацію.

"Сьогодення таке, що ухвалення даного закону неминуче. Повірте мені, цей закон буде ухвалено якщо не нами, то наступним скликанням, але уже без нас", - підсумував Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua