Сергій Пашинський: Ми готуємо ліквідацію "Укроборонпрому" та розсекречення оборонного замовлення (відео)
четвер, 11 квітня 2019, 15:35

У парламенті готується розгляд законопроекту про реформування системи військово-промислового комплексу, яка лишилася країні у спадок ще від Віктора Януковича і до цього часу є приводом для корупційних скандалів. Так, скандальний "Укроборонпром" узагалі ліквідують.

Про це заявив Голова комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський на засіданні комітету.

"Невдовзі на базі РНБО, або нашого комітету, буде презентовано проект закону про докорінну реформу військово-промислового комплексу, системи державного оборонного замовлення", - заявив керівник профільного комітету.

"У цьому законі буде передбачена ліквідація "Укроборонпрому", буде погоджено  створення центрального органу влади, узгоджено зміни до закону про державну таємницю – і, фактично, 80% держаного оборонного замовлення розсекретять", - повідомив Сергій Пашинський.

"Так само у цьому замовленні буде передбачена можливість приватного партнерства ВПК та створення спільних підприємств із нашими стратегічними партнерами на базі наших об`єктів ВПК щодо виробництва високотехнологічного озброєння", - зазначив Голова комітету з нацбезпеки.

Сергій Пашинський відзначив, що такий закон підніме обороноздатність на той рівень, який надасть усьому ВПК динамічно розвиватися.

"Ми плануємо до кінця наступного тижня зареєструвати цей законопроект і будемо звертатися до керівництва ВР невідкладно його розглянути у першу чергу", - підсумував Голова комітету з нацбезпеки.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua